07 juni 2018

Ben jij digitaal veilig?

De technologie staat niet stil. Steeds meer woningen worden gesloten met een digitale code of chip in plaats van een fysieke sleutel.

digitaal veilig
digitaal veilig

Er worden heel wat huizen beveiligd met digitale camera’s waarvan de beelden op afstand bekeken kunnen worden. Die digitale manieren van beveiliging bieden heel wat voordelen, maar kunnen ook een gevaar betekenen voor de beveiliging van je huis.

Dieven hacken je domotica

Als je geen fysieke sleutel van je huis meer hebt of als je op afstand je camerabeelden kan bekijken, is de beveiliging van je huis afhankelijk van je wifi-verbinding.  Dat betekent dat wie op je wifi kan ook je huis binnen kan of je bewakingsbeelden kan bekijken. Zo kunnen dieven bijvoorbeeld je huis binnenbreken door je digitaal beveiligingssysteem te hacken of kunnen ze zien wanneer je wel of niet thuis bent op je camerabeelden. Dieven hacken je netwerk door in te loggen met een standaard gebruikersnaam en het bijhorende wachtwoord die ze in de handleiding van je toestel vinden.

Wat kan ik doen?

Om te vermijden dat dieven je systeem kunnen hacken met een standaard gebruikersnaam of wachtwoord, is het belangrijk dat je die aanpast zodra je je domotica in gebruik neemt. Als wachtwoord van je slimme toestellen gebruik je best een lange code van minimum 13 karakters. Zo ben je zeker dat enkel jij je wachtwoord weet en dat niemand zomaar op je wifi kan!

Consulteer een Security Expert om er zeker van te zijn dat jouw alarm goed wordt ingesteld!

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.